Võta ühendust siin: tere@brandem.ee  +372 512 6674

Brandemi esimese tegutsemisaasta kokkuvõte

2015 aasta kokkuvõte: suurimad sündmused Brandemi elus

5. jaanuar, 2016

2015 oli Brandemi esimene täispikk tegutsemisaasta. Uue, Eestis ainulaadse agentuuri asutamine oli riskantne nagu uue ettevõtte käivitamine ikka, kuid esimene aasta on meile tõestanud, et see oli väga õige otsus. Aitäh kõikidele ettevõtetele, kes meid usaldanud on ja kellega oleme alustanud koostööd! Aasta saab kokku võtta kolme märksõnaga: põnevad projektid, usaldusväärsus ja ülikõrge motivatsioon.

Aasta tõi kaasa palju head: rohkem kaastöötajaid kui on võimalik kahe käe sõrmedel kokku lugeda, inspireerivad kliendid, uus teenus, uus kontor, rohkem kui 50 meediakajastust ning mis kõige tähtsam, 12 edukalt sooritatud tööandja turunduse projekti (sh nii suuremahulisi strateegiaprojekte kui ka värbamisturunduse projekte).

"No ja mis siis?” võid Sa küsida. Räägime sellest Sulle seepärast, et kõik, mida me Brandemis teeme, teeme me ühel suurel eesmärgil: et aidata Sul oma töötajaid hoida ja tulemuslikumalt värvata nii täna kui ka homme ja ülehomme.

Brandem on kogunud palju hoogu. See tähendab, et 2016. aastalt on oodata:

  • uut, kõige põhjalikumat ülevaadet Eesti tööturu olukorrast ja iga sihtrühma ootustest tööandjale
  • rohkem meeskonnaliikmeid, et olla abiks rohkematele Eestis tegutsevatele organisatsioonidele
  • uusi artikleid, intervjuid Eesti tööandja brändi praktikutega ning praktilisi allalaaditavaid e-raamatuid

Nüüd teeme kokkuvõtte, milline täpsemalt oli 2015. aasta Brandemis:

KLIENTIDE USALDUS

Meil on väga-väga hea meel, et kliendid usaldasid meid ja meie uut agentuuri, et alustada koostööd. Aasta jooksul sooritasime edukalt 12 projekti, mille seas on nii välise värbamisturunduse projekte kui ka suuremahulisi tööandja strateegia projekte. Teie, klientide, väga hea tagasiside üle oleme siiralt uhked.

klientide logopilv

Kõige esimese kliendi hea kommentaar: 

"Senine koostöö Brandemiga on olnud meeldiv ja ladus – hakkamist täis meeskond tegutseb kiirelt, süsteemselt ja iga astutud samm on põhjalikult läbi mõeldud. Võib julgelt öelda, et Brandemis on tööl oma ala spetsialistid, kes on antud valdkonnale pühendunud ning koostööle orienteeritud," 

Sirje Org, Personali vanemspetsialist, Ida-Tallinna Keskhaigla

Kõiki klientide kommentaare saab lugeda kodulehelt www.brandem.ee.

Lisaks arenesid aasta jooksul välja:

  • Uus teenus: kandidaadi teekonna kaardistamine. Tulenevalt kohtumistel kuuldust, tekkis vajadus uue teenuse järele - kandidaadi teekonna kaardistamine (ehk vanakooli nimetusega värbamisaudit, aga palju laiahaardelisem). Antud teenus on abiks just neile ettevõtetele, kes ei leia piisavalt sobivaid kandidaate. Sageli on nii, et värbamisel on liiga palju n-ö musti auke, mille tõttu kaotad väga häid kandidaate. Teeme läbi Sinu kandidaadi teekonna ja kaardistame täpsed kohad, kus kaotad sobivaid kandidaate. Kui eemaldame need n-ö mustad augud on Sinu värbamisprotsess palju tulemuslikum.
  • Töökuulutuste tagasiside kampaania. Augustis alustasime uut suurt kampaaniat - pakkusime organisatsioonidele võimalust saada oma töökuulutustele tasuta tagasisidet. Antud kampaania raames küsis meilt tagasisidet üle 30 erineva ettevõtte/organisatsiooni. Töökuulutuse hindamise käigus vaatas Marie Evart, värbamisturunduse spetsialist, firma töökuulutuse(d) kriitilise pilguga üle. Personalijuhi ja/või tegevjuhiga kohtumisel käisime üle töökuulutuse nõrkused ja tugevused ning andsime konkreetseid soovitusi, mida teha, et töökuulutus tooks maksimaalselt sobivaid kandidaate. 

Kliendid tuletasid end meelde ka näiteks siis, kui Kaisa-Triin käis reisil Veronas, Itaalias.

 

TNT, Itaalia

Tegime huvitavaid pildistamisi töökuulutuste ja karjäärilehtede jaoks (siin näiteks jalgupidi vees olles): 

Heisi pildistamine töökuulutuste jaoks

.. ja filmivõtteid värbamisvideote jaoks:

Elisa värbamisvideote filmivõtted

TURUNDUSE VERSTAPOSTID

Veebruaris said valmis Brandemi teistmoodi visiitkaardid, mille autoriks hea disainer Karolin. 

Brandemi visiitkaardid

Uus agentuur. Uus teema. Tööandja bränd. "Mis asi see tööandja turundus veel on?” "Miks seda vaja on?" Need olid vaid mõned väljakutsed, mis tööandja turunduse agentuuri turundusjuhil ees seisid. Aastaga oleme loonud ligi poole tuhandese jälgijaskonna, tutvustanud tööandja turundust ja esinenud kokku 9-l seminaril, ülikoolides ja ettevõtete endi üritustel. Kutseid tuli veelgi rohkem, kuid ajapuuduse tõttu olime sunnitud mitmele “ei” ütlema. Iga esinemise jaoks valmistumine võtab aega. 

 

 

Püsige kuuldel, sest 2016. aastal toome teieni veel uusi kasulikke materjale! 

Kohe aasta alguses kaunistas Paavo Äripäeva paberväljaannet, Marie esitas Eesti suurima tööturu- ja palgauuringu tulemusi Telliskivi loomelinnakus toimunud Palgateatri üritusel. Paavo Transferwise'i arutelul november 2015.

MEIE INIMESED

Iga organisatsiooni moodustavad inimesed. Ja inimesed on ühe agentuuri kõige-kõige kallim vara. Aasta oli kirev: Brandemi mootoriks on 3 tuumikinimest (Paavo Heil, Marie Evart, Kaisa-Triin Karu), kellest:

  • üks abiellus
  • üks sai isaks
  • üks lõpetas ülikooli.

2016. aasta toob veel ühe TTÜ magistridiplomi Inimressursi juhtimise erialal ja ühe rahvusvahelise ärijuhtimise MBA (sh executive MBA programmi läbimise).

Lisaks kolmesele tuumikmeeskonnale, kellega paljud teist on aasta jooksul kindlasti ka juba kohtunud, on meie töösse kaasatud 14 kaastöötajat, kellega koos projekte teeme. Oleme teile, head partnerid, väga tänulikud hea koostöö eest! Jaanuaris tähistame!

Tööandja turunduse eestvedajatena ei ole me unarusse jätnud ka Brandemi enda tööandja mainet. Selle tõestuseks oli väga tulemuslik loovtiimi liikmete värbamine. Muul ajal, st värbamisväliselt, on 5 inimest meiega ühendust võtnud sooviga panustada Brandemi arengusse.

Aasta alguses kolisime Tallinnas uude kontorisse. Praegu oleme uue kontori otsinguil - pesa, mis mahutaks varsti liituvaid uusi meeskonnaliikmeid.

JA ONGI AASTA LÄBI!

Ootame huviga 2016. aastat. Uue aasta eesmärgid on paigas: leida parimad talendid meie meeskonda, pakkuda parimat teenust klientidele (rahuldume vaid tagasisidega, mis on vähemalt “väga hea” või veel parem!), ning püsida n-ö voos. Kõik ikka selle nimel, et aidata Sul oma töötajaid hoida ja tulemuslikumalt värvata nii täna kui ka homme ja ülehomme.

Sul on idee koostöö jaoks või oled huvitatud meie meeskonnaga liitumast? Kirjuta meile tere@brandem.ee

Loodame, et Sul oli hea rahulik ja nauditav pühadeaeg. Soovime kogu meie meeskonna poolt: head uut aastat!

Edukamat värbamist aastal 2016!
Brandemi tuumiktiim
Paavo, Marie ja Kaisa-Triin

Soovid kasulikke artikleid ja uudiseid mugavalt oma kirjakasti?

Liitu uudiskirjaga:

Brandemi uudiskiri lubab Sul olla esimesena kursis tööandja turundus- ja värbamisalaste uudistega Eestist ja mujalt. Samuti jõuavad Sinuni kasulikud materjalid, sh e-raamatud, ning Eesti suurima tööjõuturu- ja palgauuringu tulemused.